Roos (de linker):

STOM (gejat van LINDA ja)

Mensen die in hokjes denken en daardoor 90 % van het leven missen.

Boodschappen doen (ik weet echt nooit precies wat ik er doe).

Vroeg opstaan. Alles voor 10:00 is te vroeg.

Pesten.

30 rijden waar je 50 mag. André Hazes kan op zo’n moment leren van mijn scheldwoorden.

Wanneer mijn mopshond niet ophoudt met blaffen.

Denken dat je nog melk hebt voor de cappuccino maar dat dit precies niet zo is.

Wanneer mensen maar door-en doorrennen (richting een burn-out) en zeggen: “Ja, ik hou gewoon van hard werken!”

Muggen.

Dat ik zoveel kansen heb in dit leven en anderen het zo zwaar hebben zonder er iets aan te kunnen doen. 

Dat degenen die ook deze mooie kansen hebben al hun mooie kansen voorbij laten gaan.

Naamplaatjes. IK. BEN. GEEN. HOND.

F a v o u r i t e s:

VOEDING? ik heb een officiële friet verslaving. En vind salades ook gewoon echt heel lekker en leuk om te maken.

O JA? ZOALS? je mixt een lente-uitje, avocado, worteltjes met een blikje tonijn. Doe er een goede schep pesto bij (ik leef echt op pesto) en een schep humus (daar leef ik ook op) en een scheut balsamico. Roer het door elkaar. Bak wat zonnebloempitten en pijnboompitten, whatever, alle pitten die je wilt. Gooi dit alles samen in een bak, sla erbij. Geweldig.

EN SPORTEN? Ja, graag. Anders word ik gewelddadig zeg ik altijd. Ik heb het echt nodig om af te koelen. Ik doe aan soul-cycle (op een soort fiets) en bodypump.

MUZIEK? Is zo belangrijk voor mij. Raakt me diep. Van Eminem (Die kan ik meezingen ja) tot Chopin.

EN DE WERELD? Heb ik ook wat van gezien: ik ben groot fan van Bali omdat je daar zowel spirituele en ultiem rustgevende sferen kunt kiezen, of gewoon helemaal los kan gaan na 3 cocktails. En als ik in New York ben wil ik nooit naar huis. Ja, en alles eigenlijk in Italië: dat eten, die wijn, dat landschap…

EN WIE VAN UIT DE WERELD: waar ik fan van ben, die ik bewonder? Ik bewonder Marianne Williamson heel, heel erg. Angelina Jolie inspireert mij enorm omdat ze zich zo inzet voor de wereld en haar kwetsbaarheid niet verliest. En Dr. Irvin D. Yalom: professioneel mijn grootste inspiratie. En een geweldige auteur ook trouwens.

DUS JE LEEST. EN KIJK JE FILMS? Ja joh! Welke niet? Andere Roos wordt altijd gek als we samen een film kijken, want ik ben dan helemaal van de wereld. Mijn lievelingsfilms zijn White Chicks (dit vind ik gewoon echt heel, heel grappig) en… – WHITE CHICKS? Ja! OK, IK DENK DAT DE LEZERS NU WEL GENOEG FAVOURITES VAN JOU HEBBEN GEHOORD 🙂